Αποτελέσματα Βαθμολογίες, επόμενες αγωνιστικές

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ Β΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α΄ ΕΥΒΟΙΑΣ Β΄ΕΥΒΟΙΑΣ Γ΄ ΕΥΒΟΙΑΣ

MVP -- Αθλητική ανασκόπηση Β΄ Κατηγορίας – Α΄ Όμιλος (1o μέρος)

Το  πρωτάθλημα του 1ου Ομίλου της Β' κατηγορίας Ευβοίας τελείωσε με πρωταθλήτρια την ομάδα του ΑΟ Αιδηψός.
Ήταν ένα καλό πρωτάθλημα, θρίλερ θα το χαρακτηρίζαμε, μιας και μας κράτησε σε ενδιαφέρον μέχρι και την τελευταία του αγωνιστική. 
Και το λέμε αυτό αφού η Α.Ε.Κ. Νέου Πύργου ακολουθούσε "κατά πόδας" την κορυφή, ενώ και η Ακαδημία Ιστιαίας (Αναγέννηση πλέον) "αποσύρθηκε" από τη διεκδίκηση της ανόδου, μόλις 3 αγωνιστικές πριν το τέλος. 
Από την άλλη, η νεανική ομάδα των Ωρεών (με μέσο ηλικιακό όρο να βρίσκεται κοντά στα 20 χρόνια), αν και προσπάθησε (και μάλιστα υπήρχαν και δηλώσεις μελών της Διοίκησης της ομάδας για αυτό), τελικά δεν τα κατάφεραν και τερμάτισε τέταρτη με διαφορά 10 βαθμών από την 3η σε κατάταξh  Ακαδημία Ιστιαίας

Είχαμε συχνές εναλλαγές στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αρκετά στραβοπατήματα από τους επίδοξους μνηστήρες του τίτλου και τελικά η ομάδα που, εκ των πραγμάτων,  έκανε τα λιγότερα λάθη ήταν αυτή που κατάφερε να πετύχει την πολυπόθητη άνοδο, δηλαδή η Αιδηψός.

Κάνοντας ένα flash back στο πρωτάθλημα, ας σταχυολογήσουμε τις ιδιαίτερες διακρίσεις που απορρέουν από αυτό, ας δούμε ποιοι πρωταγωνιστές του ξεχώρισαν και ας δούμε μαζί την επίγευση που άφησε σε όσους το παρακολουθήσαμε από κοντά!
Θα διαβάσετε τις επόμενες μέρες τους παίκτες που μετά από συζήτηση με στελέχη  και προπονητές της Κατηγορίας (ανάμεσά τους οι Γιάννης Βογιατζής, Λάμπρος Σπίντζος,  Χρήστος Μπαρμπούνης, Θανάση Τσικτσίρης,  Γιώργος Μαρουδής καθώς  και άλλοι), επιλέχθηκαν σαν αυτοί που ξεχώρισαν είτε με την απόδοσή τους, είτε για λόγους που αναφέρονται κατά περίπτωση.
Εδώ θέλουμε να επαναλάβουμε πως στόχος μας είναι να αναδείξουμε την εξέλιξη του Ευβοιώτικου ποδοσφαίρου και όχι να μειώσουμε κανέναν, ειδικά αυτούς που δεν γίνεται μνεία του ονόματός τους. 
Και να πούμε για μια φορά ακόμα πως  έχουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω.

Η επιλογή δεν έγινε με προσωπικά κριτήρια.

Η βασική μας αρχή ήταν να στηριχτούμε στους αμείλικτους αριθμούς, στην στατιστική και βάσει αυτής τελικά να επιλέξουμε, τουλάχιστον εκεί που τα αποτελέσματα ήταν ξεκάθαρα.
Μία παράμετρος όμως ακόμα ήταν η τελική κατάταξη της ομάδας του κάθε παίκτη, πράγμα που πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικός και αναπόσπαστος παράγοντας  σε σχέση πάντα με την επίδοση των παικτών της.
Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε έξω βέβαια και παίκτες που αναμφίβολα έκαναν μια παρουσία τη χρονιά που πέρασε, που μόνο απαρατήρητη δεν θα μπορούσε να περάσει.

Οπότε στις επιλογές μας υπάρχουν και παίκτες που αν και δεν είναι πιθανά η πρώτη επιλογή της διαβούλευσης, δεν μπορούμε να μη τους μνημονεύσουμε μιας και υπάρχουν λόγοι που θεωρούμε πως τους ξεχωρίζουν από μόνοι τους.

Ας πούμε με άλλα λόγια, πως επιλέγουμε αυτούς που τελικά θα χρησιμοποιούσαμε σαν… «αλλαγές» σε ένα πραγματικό παιχνίδι.
Αυτούς τους λόγους λοιπόν προσπαθούμε σύντομα αλλά συγκεκριμένα να αναφέρουμε, πράγμα που τελικά κάνουμε.
Ελάτε λοιπόν σε δυό τρεις μέρες για να διαβάσετε την επισκόπηση της χρονιάς που μας πέρασε, δημιουργώντας με αυτή την επισκόπηση μια… εικονική ομάδα, μια εν δυνάμει MVP  ομάδα.

Μπεκιάρης Χρήστος